Författare Maria Brundin

Namn: Susanne Maria Brundin (tilltalsnamn Maria).
Ålder: Just a number, och i mitt fall 45.
Bor: Ångermanland.
Yrke: Författare samt redaktör/koordinator inom Ordlust.

Debuterade: Oktober 2020 med pappersboken Lyda, som innehåller avsnitten Objektet, Instruktionerna samt Smärta och njutning.

Utbildning: Kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap med flerta kurser inom skrivande, webb och media. Därtill kurser inom bland annat projektledning, Psykologi och IT-juridik.

Tidigare yrken: Informatör, webbredaktör, recensent, skribent (där jag bland annat skrev artiklar om sex och lust).

Intressen: Skriva, skriva och skriva! Läser gör jag också väldigt gärna, seriemaraton är mysigt och min favoritavslappningsmetod är bubbelbad (eller älvdopp, för den delen). Promenader skänker både lugn och ger samtidigt energi och inspiration.

Om Lydaserien: Han ser på henne genom en kikare: objektifierar, utmanar och visar nytt. Allt det hon i hemlighet har drömt om känns nu inom räckhåll. Han är van vid att ha kontroll. Kvinnan i lägenheten mittemot knockar honom. Så småningom tränger han sig in i hennes huvud. Skakar hela hennes värld, förför hennes tankar och fyller hjärnan med kinks. När han börjar sända instruktioner om en fest blir hon nyfiken. I samma stund som den första gåvan anländer vet hon att det inte längre finns någon återvändo. När hon befinner sig på festen är hon klädd på det sätt han instruerat henne, och hon har aldrig någonsin njutit mer. Mannen som varit en del av hennes fantasi länge gör nu entré på allvar och hon får snart veta vad det betyder …

Läsarnas reaktioner: Jag är överväldigad över den fina respons jag fått! Lyda har beskrivits som allt från poetisk och välskriven till romantisk, mysig och erotisk. Väldigt många har nämnt i sammanhanget att den överraskat positivt, och att serien har inspirerat människor till att leva ut sin egen lust! Inget kunde göra mig stoltare och gladare, då en av anledningarna till att berättelsen kom till handlar om att bidra till mer lust, acceptans och öppenhet.

Inläsare av ljudböcker: Ja, det är jag också! Dels är det min röst du hör i Lydaserien, men jag har också läst in Sofia Löfgrens heta novell En lustfylld tågresa, utgiven av Ordlust förlag.

Skriver just nu: Fjärde avsnittet i Lydaserien (planer finns på många delar!) samt ett par projekt tillsammans med min Ordlustkollega Sara Olsson, som kommer att resultera i något otroligt spännande!


Min styrka: Jag har en otrolig bredd inom skrivandet. Allt från kommunala texter, där det byråkratiska och akademiska tilltalet råder, till kåserier med personlig prägel och ett lekfullt språk. Grunden i allt för mig är poesin, vilket är mer av ett vackert broderande. Sammantaget ger det här mig en unik röst som rör sig mellan innerligt lyriskt och mustigt målande till hårt, strikt och direkt. Lägg till hettan, lusten och den intensitet som det medför och låt dig förföras av en melodi och en klang som fängslar.


Aktuellt: I Ordlustpodden samtalar jag och min kollega Sara Olsson om sex och lust. Vi går på djupet i olika ämnen med fokus på det inre — hjärnan är den mest kraftfulla kroppsdelen för sexuell njutning. Lyssna här

Till Startsidan