Romantik med kinky tvist

Bokomslag till Nakna själars dans & Kinky hjärtans dagROMANTIK MED KINKY TVIST – när del 4 & 5 i Lyda-serien släpps
Den 14 februari, lagom till alla hjärtans dag, ska Aurora och Zack möta läsarna än en gång! Det är härligt pirrigt men också nervöst. Så här ser det tjusiga omslaget ut! Och titlarna då? Det fjärde avsnittet heter Nakna själars dans och den femte delen Kinky hjärtans dag.

OM BOKEN
I Nakna själars dans är stegen djärvare och uppdragen mer utmanande. En dag blottar Aurora sig på öppen gata för mannen som äger hennes själ: Zack. En middag på Söder blir speciell även för restauranggästerna, tack vare Zacks djävulska upplägg. Någon från hans förflutna närmar sig. Hur ska det påverka Auroras och Zacks framtid?

I Kinky hjärtans dag har Zack en het plan. Gåvan som anländer på julafton innehåller rekvisita för en inspelning. I vilket sammanhang ska egentligen filmen visas? En inhyrd chaufför får ta del av Auroras lust. Varför verkar han bekant? En sak är säker: Alla hjärtans dag i den här tappningen blir romantisk – om än med en kinky tvist!

Resan fortsätter genom lust och tillit, i ljus och mörker. Du följer väl med?

Lydaseriens tidigare avsnitt:
Objektet
Instruktionerna
Smärta och njutning


Finns samlade i boken med titeln Lyda samt som e-bok/ljud.

Att skriva lust, del 2: Poesi

Pen

Att skriva lust, del 2: Poesi

Orden har varit en stor del av mitt liv så länge jag kan minnas och poesin var en av mina första stora förälskelser inom litteraturen. Korta verser med stort innehåll, mening och djup. Fritt att dyka in i och tolka, göra till mitt. Jag läste Boye, Fröding och Karlfeldt, för att nämna några. Under åren har jag adderat nya favoriter till listan i form av exempelvis Lina Hagelbäck, Shara McCallum och Nino Mick. Hjärtat har alltid stannat i lyriken och så kommer det nog alltid att förbli.

Det var här jag fann en språkmelodi, klang och känsla som tilltalade. Jag bär med mig den än, och använder mig av den i mina egna texter. Lyrikens ordlekar tyckte jag också om. Även detta har satt sina spår, vilket märks när jag skissar fram mina berättelser.

Jag har tillåtit mig att bära med mig min stora inspiration och också låta den synas i det jag skapar. I Lyda blandar jag det målande, vackra och broderande poetiska med ett rått, direkt sexuellt tilltal. Jag känner mig, som sagt, hemma i dikten och dess underbara värld. Poesin smyger sig in mellan raderna, som en öm älskare som smeker över huden tills glöd.

Grunden till allt är faktiskt dikterna jag förlorade mig i som tonåring. Det är därifrån jag byggt mitt skrivande vidare – genom kurser och yrkeserfarenhet som skribent – och jag har också fortsatt botanisera bland många genrer och författare för bredd. Däremot har jag alltid värnat lyrikens plats inom mig.

 

Hitta din röst, för den är en otroligt viktig byggsten för ditt skrivande. I det varma, välbekanta kan du också unna dig att gå på upptäcktsfärd utanför ramen. Utmana dig själv, tänj språkgränser, och tillåt dig att falla fritt mellan bokstäver. Har du en poetisk själ? Vårda den. Vattna, sköt om och låt den blomstra, för den kommer att berika ditt språk och i en förlängning också få dina berättelser att bli mer. Växa!

Att skriva lust, del 1: Vokabulär

At the desktop ready to write

Att skriva lust, del 1 :
Vokabulär

När du skriver erotik är språket otroligt viktigt. Du vill naturligtvis uttrycka dig på ett sätt som förstärker hettan och den ljuvligt, eggande känslan mellan karaktärerna. Rätt vokabulär adderar mer. Du vill åt det där som glittrar till mellan raderna och bygger upp stämningen!

För min egen del var det självklart att använda kuk och fitta när jag skrev Lyda. Jag ser ingen som helst anledning till att göra några omskrivningar. Hur du vill göra är upp till dig, men kom ihåg att valen du gör också får konsekvenser för helheten. Orden du använder signalerar något. Var medveten om detta när du skriver.

Synonymer då? Dessa bör användas för att variera flödet, men det finns även andra sätt att anta den utmaningen. Jobba med att skriva på ett sådant sätt att du inte alltid behöver använda ordet i sig.

Ett exempel på detta, hämtat ur Lyda:
Inte bara hans blick var hård nu.

Några råd till dig som skriver/vill skriva erotik:

1. Låt blicken glida över orden i en smekning när du själv läser. Vad går din hjärna igång på? Vad är tändande och vad gör att du tappar lusttråden? Där har du en pusselbit till ditt eget skrivande.

2. Skriv din scen och fundera sedan över ordvalen. Läs högt. Testa ett annat uttryck och se hur det fungerar. Ta god tid på dig och njut av den ordrika buffén, låt den kittla dina smaklökar.

3. Botanisera bland många lustfyllda berättelser och fundera över hur författarna uttrycker sig. Lästips blir den erotiska julkalender som Saga Egmont har, där bland annat Sara Olsson medverkar med två heta noveller.

4. Öva på att använda synonymer och på att skriva så att du inte alltid behöver upprepa ett ord, så att du får variation i texten.

5. Ett sista tips som jag själv använder mig av är: Blanda ett poetiskt anslag med ett råare, mer direkt sexuellt uttryck för att skapa en skön effekt.

Poesin återkommer jag till i ett annat inlägg: Hoppas vi möts där, mellan raderna i hjärtats fria vers!
Maria
 

Följ ditt hjärta

Följ ditt hjärta

Att stå utanför och se in. Känna en önskan om att vara en del av något större. Tillhöra. Jag vet hur det känns med utanförskap. Det gör vansinnigt ont. Skaver. Och det slukar en del av ens inre.

Till sist gav jag upp försöken att ”passa in” enligt snäva normer om hur man ska vara. För det är just så – samhället och människor i omgivningen signalerar och säger ofta ”var som du vill” för att efter en stunds tystnad utbrista: ”Men INTE så!” I det ligger skammen, skulden och allt det där andra jag inte önskar en enda levande själ.

Mitt författarskap handlar därför bland annat om att skriva om och belysa världar och livsstilar som ligger utanför normen. För att bidra till en värld som är mer accepterande, öppen och inkluderande. Så att inte fler tvingas stå utanför och titta in med längtansfull blick.

Det handlar aldrig om att pracka på någon annan en preferens eller ett sätt att njuta eller leva. Mer om att – via sinnliga berättelser med vågad rymd för lust – vidga vyer, ge kunskap, belysa och föra in en nyanserad bild av hur verkligheten ser ut. Detta så att människor kan närma sig andra personers lust med nyfikenhet, värme och förståelse.

Varför, undrar kanske någon nu? Jag har en motfråga till den som tänker så. Vad tror du händer med unga personers fantasier, drömmar och tankar omkring sex och relationer om vuxna i omgivningen bemöter deras längtan med pekpinnar, skam och skuld? Individen sluter sig själv, talar inte längre om det. Men essensen av en människa och den sexualitet personen har försvinner inte för den sakens skull. I en förlängning kan det leda till många svåra och jobbiga saker och ett mående som inte alls är bra, vilket inte gagnar någon.

För mig är min njutning och lust och bejakande oerhört viktigt. Framför allt att få göra det på det sätt som jag tilltalas av. Gå lite, lite utanför normen så kommer du snabbt märka att det inte är så enkelt alla gånger ...

Att sätta sitt namn på en bok om BDSM, där den kvinnliga huvudpersonen är undergiven, har till exempel inte enbart inneburit positiv feedback. För mig är det en tydlig signal på att berättelsen behövs. - Jag är stolt över Lydaserien och det faktum att exempelvis par skriver och tackar för den och berättar: ”vi läste den tillsammans och jäklar vad det hettade till” – bättre feedback kan man inte få! Så jag kommer att fortsätta skriva – och leva – på det sätt som passar mig bäst oavsett om någon slutar att vara min vän eller upphör att hälsa på mig (det säger ändå till sist inte särskilt mycket om mig men mer om den som agerar på det viset).

Följ ditt hjärta. Livet är för kort för att leva i andras marginaler. Jag föredrar att brodera ut mig själv över sidorna, mellan pärmarna, och gå utanför ramarna. Faktum är att jag inte tänker stanna där. Nej, jag vill vara med och skapa förutsättningar för andra människors lust och skissa om sexkartan. Tänja normer, bryta dem. Framför allt vill jag tränga in i läsaren på djupet – skaka om och bjuda på lust som lämnar spår.

Till Startsidan

Om lust som lämnar spår

 

Lyda coverJag vill förändra synen hos människor och slå hål på fördomar om BDSM. Bidra till ett samhälle som är mer öppet, accepterande och inkluderande, där allas lust ryms. Det är en av anledningarna till att jag skriver Lydaserien. 

Berättelsen, som är en relationsroman utanför normen, har fått ett fint mottagande att döma av alla kommentarer och meddelanden jag fått, både online och på stan, så har jag kommit en bra bit på vägen!

Människor överraskas och tycker att storyn är spännande, att den bjuder på allt från feelgood till erotik. Lyda har exempelvis beskrivits som vacker, poetisk, oförutsägbar och mysig. Det här är en värld som är ny för många, och jag vill välkomna alla in i den. Oavsett preferens eller läggning är jag övertygad om att läsaren kan få ut något. Det var ett av målen. Kommunikationen är exempelvis central och viktig, och den kan alla lära sig av och överföra till vilken relation som helst. En grupp personer som redan rör sig i den här världen kommer att känna igen sig, och jag har fått många tack för att jag skriver om detta på ett vackert och tillgängligt sätt. Är otroligt varm och glad över all den återkoppling jag får och har fått.

Tankar blottas. Längtan flödar genom själ. Faller isär utan fingrars färd över exploderande hud. Måste bli ett med hungrande händer. Märkas i lust som lämnar spår. Bli till i blick, fri i bunden vers ...

Hösten 2020 debuterade jag med boken som jag håller i min hand på bilden. Lyda är en relationsroman utanför normen, och den innehåller avsnitten Objektet, Instruktionerna samt Smärta och njutning.

I min blogg kommer jag att passionista, ofta med en poetisk tvist. Här delar jag scener ur mitt inre lustlandskap, botaniserar i min ordträdgård. Smakar av varje stavelse med aptit.

Du är varmt välkommen att följa med!
Maria Brundin, författarinna
 

Till Startsidan